En gymnasieskola: – en upplevelse?
2010 (Swedish)Independent thesis Advanced level (degree of Master (One Year)), 10 credits / 15 HE credits
Student thesis
Abstract [sv]
Syfte: Syftet med uppsatsen är att undersöka om en vardaglig affärsverksamhet kan använda eller redan använder teorierna inom upplevelseekonomi idag/i framtiden för att nå framgång och utveckling.
Metod: Jag använder både kvalitativ och kvantitativ data i form av intervjuer och en enkätundersökning. Utöver dessa primära källor kompletterades datainsamlingen med litteratur inom upplevelseekonomi. Genom att använda Vasaskolan som huvudobjekt och John Bauergymnasiet som komplement täcker det mer än en aktör på marknaden.
Resultat & slutsatser: Sammanfattningsvis går det att hitta upplevelseekonomi inom både Vasaskolans och John Bauergymnasiets verksamheter och båda kan se en framtid inom det till en viss del. Dock ligger huvudsyftet på utbildningen. Samt att enkätundersökningen visar på en lönsamhet i och med dessa tankesätt och handlingar.
Förslag till vidare forskning: Nästa steg vore att definiera en ny del av upplevelseekonomi för verksamheter som inte söker ekonomisk vinst och som erbjuder en upplevelse under en lång period.
Uppsatsens bidrag: Genom att besvara frågeställningarna kan studien bidra med att ge intressenter en uppfattning om hur upplevelseekonomi kan påverka de utvalda aktörerna och deras marknad. Samt om det är lönsamt att arbeta med dessa teorier.
Place, publisher, year, edition, pages
2010. , p. 69
Keywords [sv]
Upplevelseekonomi, Vasaskolan, John Bauergymnasiet, upplevelser, marknadsföring.
National Category
Business Administration
Identifiers
URN: urn:nbn:se:hig:diva-6967Archive number: E3BA: DiVA 078/2010OAI: oai:DiVA.org:hig-6967DiVA, id: diva2:325563
Uppsok
Social and Behavioural Science, Law
Supervisors
Examiners
2010-08-102010-06-182010-08-10Bibliographically approved