hig.sePublications
Change search
CiteExportLink to record
Permanent link

Direct link
Cite
Citation style
  • apa
  • harvard-cite-them-right
  • ieee
  • modern-language-association-8th-edition
  • vancouver
  • Other style
More styles
Language
  • sv-SE
  • en-GB
  • en-US
  • fi-FI
  • nn-NO
  • nn-NB
  • de-DE
  • Other locale
More languages
Output format
  • html
  • text
  • asciidoc
  • rtf
Villa Örnen
University of Gävle, Faculty of Engineering and Sustainable Development, Department of Building, Energy and Environmental Engineering.
University of Gävle, Faculty of Engineering and Sustainable Development, Department of Building, Energy and Environmental Engineering.
2010 (Swedish)Independent thesis Basic level (university diploma), 10 credits / 15 HE creditsStudent thesis
Abstract [sv]

Detta examensarbete är ett samarbete med Fiskarhedenvillan i Borlänge där arbetsuppgiften gått ut på att göra ett nytt kataloghus. Peder Nordström, bygglovschef på Fiskarhedenvillan lade fram några önskemål för husets utformning och funktion. Det ska vara ett modernt hus som passar in på deras koncept och huset skulle passa en barnfamilj. Men det ska även kunna ändras och passa för familjer med fler eller färre personer.

 

Den nya husmodellen har skapats genom skissarbete som sedan utvecklats och ritats upp i Autodesk Revit Architecture. Det som ligger till grund för arbetet är förutsättningarna som gavs av Nordström ifrån början. Arbetet började med att ett byggprogram togs fram. Utifrån byggprogrammet gjordes två skissförslag varav ett av skissförslagen ansågs mer tilltalande och arbetades vidare med. Efter handledning från skolan och Fiskarhedenvillan gavs det råd och synpunkter på tillägg till planlösningen. Husets konstruktion är densamma som den Fiskarhedenvillan använder sig av. Under arbetets gång har Boverkets byggregler använts när det gäller tillgänglighet.

 

Resultatet blev en modern 2-plansvilla inspirerad av funktionalismen med klassiska inslag i fasadpanelen. Huset har en öppen planlösning med 6 rum och kök på 175 kvm. I detta arbete har fokus lagts på det arkitektoniska utformandet med en tanke på miljöaspekter.

 

Husmodellen presenteras i form av en utförlig beskrivning av planer, bilder och ritningar. Planlösningar, fasader och sektion redovisas i form av ritningar.

Place, publisher, year, edition, pages
2010. , p. 27
Keyword [sv]
Köldbryggor, U-värden, Fiskarhedenvillan
Identifiers
URN: urn:nbn:se:hig:diva-8001Archive number: TEX 100414OAI: oai:DiVA.org:hig-8001DiVA, id: diva2:370816
Uppsok
Technology
Supervisors
Examiners
Available from: 2010-11-26 Created: 2010-11-17 Last updated: 2010-11-26Bibliographically approved

Open Access in DiVA

fulltext(1905 kB)678 downloads
File information
File name FULLTEXT01.pdfFile size 1905 kBChecksum SHA-512
6ab5bc0e1e1c96911ca7ba76b15170bf42f14188fc8afcf89c5cc0977566f06bfe042f2f05253009b6b5bb81f1f20110da6ddef2cd93d9782836befed23f3463
Type fulltextMimetype application/pdf

By organisation
Department of Building, Energy and Environmental Engineering

Search outside of DiVA

GoogleGoogle Scholar
Total: 678 downloads
The number of downloads is the sum of all downloads of full texts. It may include eg previous versions that are now no longer available

urn-nbn

Altmetric score

urn-nbn
Total: 591 hits
CiteExportLink to record
Permanent link

Direct link
Cite
Citation style
  • apa
  • harvard-cite-them-right
  • ieee
  • modern-language-association-8th-edition
  • vancouver
  • Other style
More styles
Language
  • sv-SE
  • en-GB
  • en-US
  • fi-FI
  • nn-NO
  • nn-NB
  • de-DE
  • Other locale
More languages
Output format
  • html
  • text
  • asciidoc
  • rtf